Spectrum
Belgian flag

Verlichtingsplan Universiteit Wageningen

De universiteit van Wageningen (WUR) werkt al een paar jaar aan de verbetering van het campusterrein. Spectrum is gevraagd het complete traject van re-engineering op te pakken. Van de inventarisatie van de bestaande lichtinstallatie, tot het opstellen van een plan van aanpak voor herstructurering van de verlichting op het terrein.

Ook op een universiteitscampus is sfeervolle, functionele verlichting essentieel voor een goede oriëntatie en gevoel van sociale veiligheid. Spectrum stelde een duurzaam en energiebesparend masterplan op, dat geheel aansloot bij de energie- en milieudoelstellingen van de universiteit.

Bekijk alle foto`s

Complete engineering verlichting

Het masterplan, op basis van een nulmeting, bevatte componenten zoals het herverlichtingsplan, de engineering van de ondergrondse infrastructuur en overzichtstekeningen van de huidige én toekomstige situatie.

Mogelijkheden & alternatieven OVL

In het masterplan is een variëteit aan toepasbare technologie gepresenteerd. Als inspiratiebron/menukaart waarin alle mogelijkheden, toepassingen en alternatieven van de openbare verlichting op het terrein zijn opgenomen:

– Wegdekreflectie – Oplichtend asfalt – Oplichtende belijning door overdag opgeslagen zonne-energie – Centraal aangestuurde verlichting – Sensor gestuurde verlichting – Smart city verlichting – Het aanlichten van de talloze kunstwerken o.b.v. lichtscenografie

SPECTRUM. EXPERT IN OPENBARE VERLICHTING & TERREINVERLICHTING